סופו של הקרב על הועד
תשכחו מהמשפט "ומתי תתנדבו אתם להיות בועד הבית?!". חברות מקצועיות לניהול ועד הבית הן הפתרון האולטימטיבי לסכסוכי שכנים, לסרבני תשלום, לאחזקה מקצועית ושוטפת של הבניין ולמתן מענה מיידי. כך תבחרו את החברה הנכונה לניהול מקצועי של הבית המשותף
יואב לוי
מאז ומעולם המושג "ועד בית" היה טעון. עימותים מילוליים בין דיירי הבניין, חילוקי דעות, אי הבנות, חוסר סבלנות, האשמות הדדיות ומה לא.
כמעט בכל בית משותף ניתן למצוא את הדייר שמרגיש מנוצל על ידי דיירים אחרים שאינם נוטלים חלק בעול האחזקה השוטף, ומן הצד השני – את אלו שיושבים על הגדר. המשפט "אני עסוק, ממש אין לי זמן", מגיע בדרך כלל בליווי ביקורת ורמיזות שונות ומשונות על תפקודו של הועד המכהן.
סביב הבעיות שהלכו וגדלו והצורך הגובר במתן פיתרונות סבוכים יותר מאשר ניקיון, כגון טיפול במערכות סולריות, משאבות ועוד, צמחו חברות מקצועיות לניהול ועדי בתים, המספקות פיתרונות לתחזוקה השוטפת.
בנוסף, בעיית הגבייה מהווה סאגה בפני עצמה. ברור כי שוכרי דירות אינם מעוניינים לקחת חלק פעיל בוועד הבית. היום הם כאן ומחר הם שם. אז למי כן אכפת? לבעלי הבתים, שפעמים רבות עליהם להתמודד עם קשיי גבייה חודשיים.
כאמור, אף אחד לא שש להיות בוועד הבית. מי שמוכן ועושה, הופך להיות בעיני האחרים למטרד, ועוד לא אמרנו מילה על הבדיחות והסרטים סביב נושא ועד הבית.
החברות המקצועיות לניהול ואחזקת בתים משותפים, מעניקות פתרונות מקיפים לבעלי הבתים וכוללות התמחויות ותת-התמחויות מורכבות, שיצרו את שינוי תפיסתן בעיני הציבור.
ההתאמה לדרישות המתקדמות אמורה להיות מרבית, מקצועית והוגנת, ותחלואי ילדות כמו של אנשים ציניים שחישבו להרוויח "כסף קל", וגרמו לזילות הענף ולחשדנות, הולכות ונעלמות ככל שהזמן עובר ונצברים ניסיון וידע.
חברת ניהול ואחזקת בתים משותפים: מה זה נותן לי?
1. ניהול. הניהול כולל את הנהלת החשבונות של הבניין, גביית תשלומים, טיפול משפטי בסרבני תשלום, תשלום לספקים, הפקדת הצ'קים לחשבון הועד והוצאות קבלות לדיירים, מענה טלפוני ללקוחות ותיאומים שונים מול הרשויות.
2. אחזקה. האחזקה כוללת הן את השירותים השוטפים שניתנים לבניין על בסיס שבועי או חודשי כגון ניקיון וגינון, והן את השירותים הניתנים על בסיס תקופתי למערכות כגון אחזקת המשאבות, המעליות, ציוד כיבוי האש וכד'. כמו כן חברת הניהול מספקת מענה גם בתחזוקת חירום כגון פיצוץ בצנרת, קצר חשמלי או סתימה במערכת הביוב.
3. ייעוץ מקצועי. לחברה מקצועית לניהול ואחזקת הבית המשותף ניסיון רב והיכרות עם תחום ניהול הבתים המשותפים ולקוחותיה יכולים לעשות שימוש יעיל בידע זה. ייעוץ זה יכול לבוא לידי ביטוי לפני שיפוץ הבניין, כאשר מתעוררות בעיות משפטיות (בין דיירים או עם בניין שכן למשל) וכמובן בקביעת תוכנית תחזוקה רב שנתית לבניין שחוזה מראש אילו תיקונים יש לבצע בבניין גם עוד שנה או שנתיים כדי לשמור על מצבו התחזוקתי.
הכותב הוא מנכ"ל משותף בחברת Easy House ניהול נכסים ואחזקת בתים משותפים
רוצים הצעת מחיר לא מחייבת לניהול בניינכם? לחצו כאן